Halil Rıfat Paşa İlkokulu

Vizyon: Çocuklarımızın düşlerinin buluştuğu eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak.

Misyon: Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı öğrenciler yetiştirmek. Öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun eğitim hizmetlerini sunmak, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak.Eğitim-Öğretim programına çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde eğitim vermektir.

Başarılar: 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Minikler Satranç İl Birinciliği 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Küçükler Satranç İl İkinciliği 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resim Yarışması İl Birinciliği

Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda öğrencilerimize Futbol, Voleybol, Yüzme kursları verilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda öğrencilerimize Akıl ve Zeka oyunları ile Satranç Kursları verilmektedir. Teknofest-Siro gibi robot yarışmalarına katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları: Sivas Valiliği himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde HEDEF Projesi yürütülmektedir. E-Twinning Projeleri Yürütülmektedir. Olumlu Davranış Geliştirme ve Değerler Eğitimi Projeleri yürütülmektedir.

Telefon - 0 (346) 221 17 35

WEB - https://sivashalilrifatpasa.meb.k12.tr