Ekim Ayı Boyunca Okulumuzda Gerçekleşen 41 Etkinliğin Haber Başlıklarından Özetler

Okulumuz Ekim Ayını Dolu Dolu Geçirdi

01.11.2023 66

Okul Aile Birliği toplantısı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Okul-Aile birlikteliğimiz ve iş birliğimiz kuvvetlendirildi.

Okulumuzda 15 Temmuz Destanı ve Ruhu unutulmaz bir şekilde yaşatıldı. Mevlid-Nebi Haftası kutlamaları, öğrencilerimizi dini değerlerimize yakınlaştırdı. Ekim ayındaki Filistin’e Saygı milli yas günleri ile de değerlere saygı gösterdik.

Hedef Projesi kapsamında "#HedefOkuyorum" etkinliği, öğrencilerimizin kitaplarla buluşmasını sağladı. “#HedefOkuyorum” etkinliği, öğrencilerimizin okuma sevgisini artırdı. İl genelinde tüm öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği, okuma alışkanlığını teşvik etti. Okuma saatinde, Z-Kütüphanemizide kullanan öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, #HedefSağlık projesi çerçevesinde öğrencilerimizin meyve yemeleri teşvik edildi ve göz taramaları yapıldı.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri ile hayvan sevgisi pekişti. "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi ile çevre bilincini artırmak için başarılı bir adım attık.

Anasınıfı öğrencilerimiz, kışa hazırlıklı ve enerjik bir şekilde başladılar. Mavi renk etkinliği, öğrencilerimizin katılımıyla renkli bir gün olarak geçti. Uçurtma etkinliği, anasınıfı öğrencilerimize keyifli anlar yaşattı. Kırmızı renk etkinliği, yaratıcılıklarını sergileyen minik öğrencilerimizi bir araya getirdi. Sonbahar etkinliği, anasınıfı öğrencilerimizin doğayla buluştuğu keyifli bir gün oldu. Mini Kalpler sınıfı, ebru sanatıyla yaratıcılıklarını sergiledi. Yıldızlar anasınıfında haftanın öğrencisi büyük bir gurur kaynağı oldu. Anasınıfı öğrencilerimiz baskı çalışmaları ile sanatsal yeteneklerini sergiledi. Mini Kalpler ve Yıldızlar sınıflarında farklı öğrencilerimiz haftanın öğrencisi seçildi.

1/B sınıfı tanışma pikniği ile öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendirdi. 3. sınıfların İngilizce dersindeki pano etkinlikleri, öğrencilerin dil becerilerini geliştirdi.  3/A sınıfı, trafik eğitiminde bilinçli bireyler olma yolunda ilerliyor. 3/B sınıfı başkanını seçerek öğrenci katılımını teşvik etti.

Okulumuzda afet tatbikatı, öğrencilerimizin afet durumlarına hazırlıklı olmalarını sağladı. Okulumuzda yangın güvenliği temel eğitimi, öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak adına önemli bir adım oldu.

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolu dolu kutlandı. Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan “El Sanatları ve Tarihi Eserler Sergisi” ile kültürümüze önemli bir katkı sunuldu. #HedefSpor etkinliği kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılı Onuruna okulumuzda futbol turnuvası düzenlendi.

Öğrencimiz Ece, Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası'nda il birincisi olarak büyük bir başarı elde etti. Türkiye 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Judo Turnuvası'nda okulumuz 3. Sınıf öğrencisi Serkan büyük bir başarı elde etti ve Türkiye 3.’sü oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılı programı kapsamında 4. sınıflarımız Kongre Müzesi'ni ziyaret etti. Cumhuriyetimizin 100. yılı okul bahçemizde coşkuyla kutlandı.

Sonuç olarak okulumuz, Ekim ayını birçok başarılı etkinlik ve kutlama ile dolu dolu geçirdi. Öğrencilerimizin başarıları ve okulumuzdaki etkinliklerle gurur duyuyoruz.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürler…